Mikä ihmeen Itä-Länsi?

Pesäpallon Itä-Länsi on Suomen suurin ja suosituin tähdistöottelutapahtuma. Maan parhaat pesäpalloilijat kohtaavat toisensa eri ikäluokkiin jaettuina.

Perinteinen pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuma kokoaa yhteen maailman parhaat mies-, nais-, tyttö- ja poikapesäpalloilijat. Idän ja Lännen joukkueet mittaavat paremmuuttaan yhden viikonlopun aikana neljässä huippuottelussa: miehissä, naisissa, pojissa ja tytöissä.

Länsi hallitsi pitkään miesten tähdistöotteluita ja nousi voittotilastossa rinnalle, kunnes Itä palasi voittokantaan Imatralla 2017 ja jatkoi voitokkaana Joensuussa 2018. Länsi kaappasi valtikan takaisin Seinäjoella 2019. Idän joukkue voitti Porissa pelatun miesten arvo-ottelun 2021 ja jatkoi voittokulkuaan myös Tampereella 2022. Miten käy tänä vuonna, kun Itä-Länsi saapuu kuudetta kertaa Sotkamoon?

Naisten puolella Lännen viime vuosien hurmos hakee vertaistaan arvo-otteluiden historiassa. Länsi otti jo 11. kerran peräkkäin voiton Tampereella vuonna 2022. Joko on Idän vuoro palata voittojen tielle Sotkamossa kesällä 2023?

Voitot

Maantieteellinen jako

Pesäpalloseurat on jaettu Itään tai Länteen kuuluviksi maantieteellisen jaon perusteella.

Pesäpalloliitto nimeää kaikille kahdeksalle joukkueelle valitsijat, jotka valitsevat joukkueisiinsa pelinjohtajat ja hänen kanssaan yhteistyössä pelaajat. Kilpailevien seurajoukkueiden pelaajat lyöttäytyvät viikonlopun ajaksi yhteen puolustamaan maantieteellisen puoliskonsa kunniaa!

Ilmassa on maajoukkuehenkeä parhaimmillaan, vaikka vain kotimaisten tähtien voimin pelataan. Idän jättiläiset virittävät katsomossa äänijänteensä, Lännen kilpaveljet ja -siskot vastaavat parhaan kykynsä mukaisesti. Tästä ei urheilutapahtuman fiilis parane!