Kummalla puolella olet?

Itä–Länsi jakaa pesäpalloilevan Suomen kahteen leiriin – Itään ja Länteen. Vastakkainasettelun aika ei ole ohi! Kummalle puolelle Sinä kuulut?

Miehet

Länsi

Alajärven Ankkurit
Hyvinkään Tahko
Kankaanpään Maila
Koskenkorvan Urheilijat
Pattijoen Urheilijat, Raahe
Seinäjoen JymyJussit
Vimpelin Veto

Itä

Imatran Pallo-Veikot
Joensuun Maila
Kempeleen Kiri
Kiteen Pallo-90
Kouvolan Pallonlyöjät
Oulun Lippo
Sotkamon Jymy

Naiset

Länsi

Lappajärven Veikot
Lapuan Virkiä
Manse PP, Tampere
Pesäkarhut, Pori
Rauman Lukko
Seinäjoen Maila-Jussit

Itä

Kajaanin Pallokerho
Kempeleen Kiri
Kirittäret, Jyväskylä
Oulun Lipottaret
Pesä Ysit, Lappeenranta

Superpesisjoukkueiden lisäksi Itä-Länteen voidaan valita pelaajia myös muilta sarjatasoilta. A-ja B-junioreiden osalta noudatetaan vastaavaa Itä-Länsi-jakoa kuin aikuisten otteluissa. Joukkueet voivat vaihdella vuosittain.

Kuntajako

Seurajoukkueiden värejä tunnustetaan lähtökohtaisesti aina, mutta Itä–Länsi-viikonloppuna ne jäävät toissijaisiksi. Tähdistöottelutapahtumassa vannotaan voimakkaan sinisen ja ylvään valkoisen – Idän ja Lännen – nimeen. Vain toinen voi olla värisi!

Joukkueet ovat mitelleet paremmuudestaan jo vuodesta 1932 lähtien, mutta vieläkään ei ole päästy yksimielisyyteen – eikä päästä! Milloin pohjalainen hulluus on hallinnut, milloin itäsuomalainen laskelmallisuus. Uskotko sinä ulko- vai sisäpelin voimaan?

Suomen eri laidat yhdistävät voimansa osoittaakseen toiselle puolelle paremmuutensa. Kuntajako kiemurtelee Suomen läpi etelästä pohjoiseen. Tarkista oma joukkueesi kätevästi oheisesta kartasta!