Tasavallan presidentin tervehdys

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut osana Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksia järjestettävän Itä-Länsi-tapahtuman suojelijaksi.

TASAVALLAN PRESIDENTIN TERVEHDYS

Hyvät pesäpallon ystävät!

Tämä viikonloppu on tähtiloistetta, kun kansallispelimme huiput niin naisten, miesten kuin nuortenkin osalta haastavat toisensa perinteisessä Itä–Länsi-ottelussa. Odotan itsekin, että pääsen seuraamaan sunnuntain miesten kamppailua ja kokemaan kanssanne ottelun
jännittävät hetket.

Itsenäisyyden juhlavuotemme teema on ”Yhdessä”. Imatralla viesti välittyy osuvasti, kun sunnuntain ottelun yhteyteen on kutsuttu kunniavieraina alueen veteraaneja. Mikä onkaan hienompi hetki viettää juhlaa kuin oman kansallispelimme parissa. Veteraanimme muistavat varmasti paremmin, mutta pesäpallo antoi iloa myös rankkoina sotavuosina. Vaikka nämä arvo-ottelut jäivät silloin väliin, niin pelit jatkuivat kyllä erillisen rintamasarjan muodossa.

Pesäpallo lajina viehättää, eikä se ole ihme. Kun taito, taktiikka ja fysiikka yhdistyvät, niin seurattavaa riittää.

Itä-Länsi-tapahtuman järjestämiseen osallistuu runsas määrä vapaaehtoisia – erityisesti järjestävän seuran Imatran Pallo-Veikkojen sekä myös naapuriseura Lappeenrannan Pesä Ysien kautta. Urheilun juhlan lisäksi tämä on myös osallistumisen ja talkoohengen juhlaa. Iso kiitos kaikille teille, jotka teette tämän tapahtuman mahdolliseksi!

Toivotan teille kaikille jännittäviä pesäpallohetkiä sekä samalla hyvää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta.

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti
Pesäpallon Itä-Länsi-otteluiden suojelija